Copy of Copy of PLANET HAPPY

Essentials til slow-travel

Life is a journey, not a destination.

 

Tacky, I know! Ikke desto mindre er der noget om det – og når man forsøger at rejse mere klimavenligt, så er det lidt et mindset, der gør det hele en tak sjovere!

 

Flere interrail billetter – men hvorfor rejse langsomt?

 

I 2019 steg salget af Interrail-billetter hos togrejse.dk med 371%. En vanvittig stigning, som dog ikke kun er tilfældet for danske agenturer, men for hele Europa. Klimaet er heldigvis kommet højere op på dagsordenen, når det gælder vores rejse!

Men hvor sjovt er det egentlig at rejse med tog og bus? Personligt synes jeg at togrejse er vildt hyggeligt – om jeg tager afsted alene eller med andre, synes jeg det er en stor del af rejsen at man kører gennem det lokale landskab og kan se hvordan naturen forandrer sig.

Bussen har jeg dog ikke vanvittig meget tilovers for, og jeg tager også kun bus, når toget enten involverer adskillige stop eller koster mere end dobbelt så meget som den tilsvarende rejse med bus.

Men ligegyldigt om du rejser med tog eller bus, kan turen gennem Europa godt blive lidt lang – og hvis ikke man er helt tosset med at glo ud af vinduet i 12+ timer, kræver det en smule planlægning af have en behagelig, hyggelig rejse. Derfor har jeg lavet en liste med de essentials jeg altid har med i min rejsetaske!

 Tøj

Comfy pants

Til daglig er jeg allerede relativt afslappet i min stil – men når jeg rejser, går jeg all-in på komfort. Mine comfy pants er løse og bløde, og kan hives op over knæet, så det bliver kortere. På den måde duer de i stort set alt slags vejr – jeg vil tro jeg har rejst i dem i alt fra 0 til 35 grader, og de har ikke svigtet mig en eneste gang i de tre år, jeg har haft dem.

Hvis du leder efter gode rejsebukser, så kig dog primært på, hvor rare de er – du skal kunne sove i dem, hvis nu din rejse tager dig ud på et bus-overnatningseventyr.

Tørklæde

Selvom det er sommer, har jeg altid et tørklæde med i tasken. Busserne ned gennem Europa har det med at skrue op for airconditionen, så det om sommeren er enormt koldt. Mit tørklæde bruger jeg derfor til alt fra et helt almindeligt tørklæde, men også som et lille tæppe om natten når jeg sover.

Jakke

Ligesom med tørklædet, bruger jeg også ofte min jakke som tæppe, hvis det er koldt eller om natten. Og så er det bare rart at have en let jakke med rundt, selv om sommeren 🙂 

 

Accessories

 

Oppustelig pude

Den der irriterende person, der sidder og puster et eller andet op på rækken ved siden af. Det er mig! Mig med min oppustelige hovedpude som en del af et meget simpelt rejsesæt fra Flying Tiger. Normalt er jeg ikke så stor fan af Flying Tiger, men jeg købte rejsesættet for to år siden og det har fast bopæl i min rejsetaske.

I rejsesættet er der også et par earplugs og en øjenmaske, så jeg også let kan sove videre i toget om morgenen, selvom solen er stået op.

 

Bæltetaske

Jeg eeeeelsker min bæltetaske! Nem at have med rundt, vejer ingenting og har lige nøjagtigt plads til det vigtigste: pas, pung, mobil, interrail kort. Min bæltetaske har jeg købt i Natura.

Tandbørste

Jeg kan ikke falde i søvn om aftenen uden at børste tænder først – så jeg sidder som regel i bussen eller toget på min plads og børster tænder, inden jeg lægger mig til at sove. Som du nok kan regne ud er jeg derfor ikke en colgate-fan, da alt for meget skum er lige lovligt nok at håndtere fra mit Flixbus-sæde. Men netop når man er på interrail er det handy at have en tandbørste tæt på, da man ellers forsømmer gummerne en del hvis man er på mange natture.

 

Teknologi

 

Power bank

Fordi det ikke altid er lige fedt at ankomme til destinationen og ikke ane hvor man skal hen.

Lydbøger og/eller podcasts downloaded

Da jeg relativt let bliver køresyg, er bøger ikke lige min kop te på en togtur. Til gengæld synes jeg det er fedt at lytte til lydbøger! Jeg har for nyligt oprettet et abonnement hos Storytel for netop at have adgang til lydbøger, når jeg rejser. På min bustur fra Lissabon til Amsterdam nåede jeg at tygge mig igennem hele tre af slagsen!

Lydbøger eller podcasts er en fed måde at lære på, mens man alligevel er på farten – derfor får min Storytel app også en plads på listen over essentials.

Hørebøffer

Det er rart at kunne lukke lyden ude! Særligt på busture med mange børn kan lyden blive lidt intens, og det gør en stor forskel at man kan lukke sig ind i sin egen verden med en lydbøg eller god musik. Jeg elsker mine Bose wireless 😀

 

 

Pakker forskelligt til bus eller tog

Når jeg rejser med bus, er jeg lidt mere opmærksom på hvad der ligger i hvilken taske. Rejser jeg med tog har jeg nemlig adgang til både min “lille” og min “store” rejsetaske, men når jeg tager med bus får jeg ikke lov til at tage min ellers carry-on-size taske med, og jeg skal derfor lægge den i bagagerummet. Fair nok, eftersom pladsen er lidt sparsom på en bus.

Jeg har efterhånden glemt så mange af mine ting i min store taske som jeg ikke har med, at jeg har lavet en tjek-liste med ovenstående ting, så jeg ikke glemmer tørklædet igen og ender med at fryse så jeg bliver holdt vågen hele natten!

Jeg håber denne post kan hjælpe lidt til din interrail- slowtravel eller en hvilken som helst anden tur, du skal på! 

Vi vil selvfølgelig altid også gerne høre fra dig. Hvad er dine rejseessentials?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *